tilbage til forsiden aktuelt på netbryllup.dktraditioner og skikkelæsernes siderbrevkassenpolterabendshopping

Bryllupsskikke

Brudevals
Bryllupsfotografering
Bryllupsdage
Bryllupskage
Bryllupsrejse
Forlovelse
Frieri
Indbydelser
Klippe strømper
Kysseritualer
Ris
Salt og mel
Taler og sange
Toastmaster

Brudens udstyr
Vielsen

Kys bruden!
Ét af kysseritualerne, som er højst 20-30 år gammelt, går ud på, at alle gæsterne hamrer i tallerknerne med deres bestik - hvilket i øvrigt kan larme rigtig højt med 70-80 gæster! - hvorefter brudeparret skal rejse sig og kysse hinanden, og også gerne stille sig op på stolene mens de kysser. Dette ritual gentages adskillige gange under festen, og i forbindelse med "kysningen" bliver bruden opfordret til at vise sit strømpebånd, hvorefter hun løfter op i skørterne og viser det frem for hele selskabet…

Denne skik med at skulle vise strømpebånd er dog ikke mere end nogle få årtier gammel, ligesom der er kommet en "mandlig pendant" til skikken - nemlig den, at brudgommen skal vise selskabet sine underbenklæder!! Det har mange brudgomme efterhånden gjort, ligesom nogle har forsøgt at lave yderligere sjov med dette ritual ved at iføre sig dametrusser eller hospitalsundertøj.
 
På nogle restauranter og i nogle festlokaler er det ikke tilladt at hamre bestikket ned i tallerknerne, og det bør man selvfølgelig respektere, ligesom man nok bør overveje at begrænse dette larmende ritual en smule. Når der bliver hamret i porcelænet for 15. gang er det ikke sjovt længere!

Kysseritual nr. to går ud på, at hvis brudgommen forlader festlokalet - eksempelvis for at gå på toilettet - så rejser alle herrerne i selskabet sig og går op og kysser bruden - og omvendt, hvis det er bruden, der forlader lokalet. Denne skik har efterhånden også bredt sig til hele landet. Førstnævnte kysseritual med at slå i tallerknerne med bestikket kendes også i f.eks. USA, hvor det forekommer ved de fleste bryllupper.
Læs også om: Strømpebånd og Klippe strømper
om netbryllup.dkannoncør information