tilbage til forsiden aktuelt på netbryllup.dktraditioner og skikkelæsernes siderbrevkassenpolterabendshopping

Bryllupsskikke

Brudevals
Bryllupsfotografering
Bryllupsdage
Bryllupskage
Bryllupsrejse
Forlovelse
Frieri
Indbydelser
Klippe strømper
Kysseritualer
Ris
Salt og mel
Taler og sange
Toastmaster

Brudens udstyr

Vielsen
Ris ned ad nakken
   
Uanset om man gifter sig i en kirke eller på rådhuset, så hører det med til brylluppet, at brudeparret efter vielsen skal overdynges med ris. Faktisk kan brudeparret i løbet af et bryllup nå at få kastet ris over sig 3 gange. Første gang når de kommer ud fra kirken, næste gang når de kysser hinanden i forbindelse med brudevalsen, og sidste gang når de forlader festen.

Fra gammel tid har det skullet bringe brudeparret frugtbarhed og lykke at blive dynget til med korn eller ris, men risene blev først indført i Danmark i forrige århundrede, så før den tid brugte man simpelthen korn, der jo besad den samme kraft, fordi korn og frø, ligesom ris, rummer kimen til en ny spire.
Skikken med at kaste noget efter brudeparret, for på den måde at overføre kraften fra det, man kaster efter dem til selve brudeparret, kan føres helt tilbage til både de gamle romere og grækere. De sidstnævnte nøjedes ikke med at kaste korn, men hældte en blanding af figner, dadler, nødder og småmønter ud over brudeparret.

Man er i de senere år blevet opmærksom på, at fuglene bliver syge af at spise de mange ris, der ligger uden for kirkerne. Og da korn eller frø jo er lige så fulde af kraft som ris, betyder det ikke noget, at man tager lidt hensyn til fuglene og i stedet for ris bruger fuglefrø eller korn til at kaste efter brudeparret!

I bl.a. USA er det blevet meget almindeligt at bruge sæbebobler i stedet for ris... Gæsterne får så hver udleveret en flaske sæbeboblevand, og så er det bare med at puste løs! Om sæbebobler har den samme frugtbarhedseffekt som ris eller korn, det skal ikke kunne siges, men det ser meget sjovt ud, og så er der i al fald ingen fare for at fuglene spiser boblerne..!
om netbryllup.dkannoncør information