tilbage til forsiden aktuelt på netbryllup.dktraditioner og skikkelæsernes siderbrevkassenpolterabendshopping

Bryllupsskikke

Brudevals
Bryllupsfotografering
Bryllupsdage
Bryllupskage
Bryllupsrejse
Forlovelse
Frieri
Indbydelser
Klippe strømper
Kysseritualer
Ris
Salt og mel
Taler og sange
Toastmaster

Brudens udstyr

Vielsen
Hvor skal vi hen du?
Bryllupsrejse, hvedebrødsdage eller honeymoon... kært barn har mange navne... Og når det gælder den første rejse man skal på som ægtepar, er der mange der vælger at et romantisk eller eksotisk rejsemål. Nogle vælger at tage af sted lige efter brylluppet, faktisk "dagen derpå", men man kan med fordel vente 4-5 dage, så der er tid til at "sunde sig" lidt ovenpå bryllupsdagen. Andre vælger slet ikke at tage på bryllupsrejse - eller måske tilbringe en uge i et sommerhus.  
  I øjeblikket går bryllupsrejsen enten til en paradisø, en storby eller de nygifte vælger at tage på krydstogt - gerne i Middelhavet eller Caribien. Spies rejser og Tjæreborg rejser oplyser, at det dog er meget individuelt, hvor brudepar vælger at tage hen på "honeymoon"... Nogle vælger Paris, andre London - og andre igen vælger måske Schwarzwald eller Rügen i Tyskland som bryllupsrejsemål!

Der findes altså ingen decideret "Top 10" over de mest populære bryllupsrejsemål, men alligevel er der en tendens til at vælge meget eksotiske eller romantiske rejsemål: Hawaii, Mexico, Kenya, Thailand, Maldiverne, Caribien - og i Europa: Paris, London, Rom, Prag og Venedig.
Tiden efter brylluppet er fra gammel tid blevet kaldt hvedebrødsdage eller honningmåned. Hvedebrødsdage betød oprindeligt dage, hvor man kun spiste hvedebrød, og derfor blev de betragtet som festdage. Ordet "honningmåned" blev brugt på samme måde som hvedebrødsdage, da både hvede og honning blev forbundet med noget dejligt. Samtidig er begge dele frugtbarhedssymboler.

Før i tiden mente man at hvedebrødsdagene varede en måned, og i denne periode var det den gængse opfattelse at de nygifte ikke skulle have nogen selskabelige forpligtelser, dvs. man besøgte heller ikke parret uden at være blevet inviteret. I dag varer hvedebrødsdagene sjældent mere end en uge, hvor brudeparret benytter lejligheden til at slappe af ovenpå festlighederne eller tage på bryllupsrejse.
 
 
om netbryllup.dkannoncør information