tilbage til forsiden aktuelt på netbryllup.dktraditioner og skikkelæsernes siderbrevkassenpolterabendshopping


Bryllupsskikke

Brudens udstyr
Brudebuket
- Blomstersprog
- Stjernetegns-blomster
- Buketten efter vielsen
Brudekjole
Brudesko
Brudeslør
Myrter
Noget gammelt, noget nyt
Strømpebånd

Vielsen

 

Brudens udstyr

Hvad enten man vil være "prinsesse for en dag", eller bare være rigtig smuk for sin kommende mand, så knytter der sig en række skikke og traditioner til det at være BRUD. Ofte er det bruden, der stjæler billedet på bryllupsdagen og kommer i centrum for gæsternes opmærksomhed - der er noget magisk og fortryllende over en brud!

I dag er brudekjolen i mange tilfælde hvid, i al fald når man taler om kirkebryllupper, og ellers vælger bruden typisk en meget flot festkjole eller et smukt sæt tøj som prikken over i'et.

Men udover selve brudekjolen hører der en lang række andre symboler og skikke med til brudens udstyr. Brudesløret og de hvide brudesko forbindes med kirkebrylluppet - men uanset om det er et rådhusbryllup eller et kirkebryllup, så hører der en brudebuket med til brudens "udrustning" på den store dag.

Men en brudebuket er ikke "bare" en brudebuket... Mange blomster har sine helt egne symboler eller sin egen betydning, ligesom der til hvert af de 12 stjernetegn er knyttet en bestemt blomst.

  Foto: Dorthe K. Ibsen

Alt dette - og meget mere - kan du læse om her i afsnittet om brudens udstyr. Du kan hele tiden vende tilbage til Traditioner og Skikke ved at klikke øverst i hovedmenuen, ligesom du ude til venstre kan klikke dig ind på emnerne Bryllupsskikke og Vielsen.

om netbryllup.dkannoncør information