tilbage til forsiden aktuelt på netbryllup.dktraditioner og skikkelæsernes siderbrevkassenpolterabendshopping

Bryllupsskikke

Brudevals
Bryllupsfotografering
Bryllupsdage
Bryllupskage
Bryllupsrejse
Forlovelse
Frieri
Indbydelser
Klippe strømper
Kysseritualer
Ris
Salt og mel
Taler og sange
Toastmaster

Brudens udstyr

Vielsen
Smil til fotografen!
Efter vielsen vælger de fleste brudepar at blive foreviget på bryllupsfotos, som i tidens løb har skiftet væsentligt udseende… Mange vælger at lade en professionel fotograf tage selve bryllupsbilledet, fordi det skal være "mindet for livet", hvorimod de ofte aftaler med en eller flere af gæsterne, at disse fotograferer under bryllupsfesten. Nogle vælger endda at sætte éngangskameraer på alle bordene og beder gæsterne om at knipse løs, for bagefter at få fremkaldt en masse "spontane" billeder fra festen.

Bryllupsfotografiet har siden dets oprindelse på mange måder indtaget en ganske særlig status blandt familiens fotografier. Det er - eller var i al fald - ofte familiens første "familiefotografi" og indtager derfor en særlig status, såvel i et historisk som et samfundsmæssigt perspektiv. Bryllupsbilleder er både private, men også offentlige, idet fotografiet er blevet integreret i den offentlige bryllupsceremoni på linie med andre ritualer i forbindelse med bryllupsfesten.

Fotografiet bliver gerne taget i umiddelbar forlængelse af den kirkelige handling, og dets offentlige karakter kommer også gerne til udtryk på den facon, at fotografiet ofte anvendes som gave til venner og familie, ligesom det har sin faste spalteplads i aviserne…
 

Fra atelier til romantiske omgivelser…


Indtil for få år siden blev langt de fleste professionelle bryllupsbilleder taget i et atelier, hvor brudeparret blev fotograferet sammen i nogle få meget traditionelle positioner, og hvor bruden som regel også blev fotograferet alene. Det typiske danske bryllupsfotografi har gennem de første ca. 50 år af det 20. århundrede oftest afbilledet brudeparret i hel figur, mens man i 1960'erne og 1970'erne begyndte at lave mere "intime" fotografier, hvor parrets ansigter kom mere i fokus.

I 1990'erne, hvor brylluppet og bryllupsfesten i mange tilfælde er blevet en fest, der bliver planlagt efter nogle ganske bestemte overordnede retningslinier eller i en bestemt stil, har mange bryllupsbilleder ændret karakter. Nu kan brudeparret f.eks. blive fotograferet i nogle romantiske omgivelser ude i naturen, ved foden af en trappe, der fører op til et smukt slot, i et gammelt sejlskib - eller, hvis vejrsituationen er helt håbløs: inde i fotografens atelier. Nogle vælger at få taget en helt anden type bryllupsbilleder, som enkelte fotografer har specialiseret sig i. Det kan f.eks. være meget erotiske billeder, eller det kan være humoristiske og mere hverdagsagtige billeder.

Boudoir-portrætter


Sidste skud på stammen indenfor bryllupsfotografering er de såkaldte boudoir-portrætter. Det er typisk et fotografi, som bruden eksempelvis forærer til brudgommen som en morgengave. Andre anledninger til at forære manden et boudoir-portræt kunne også være ved Valentinsdag, graviditet, forlovelse, jubilæum eller evt. som en hel kalender i julegave!

Selve idéen med boudoir-portrætter kommer fra USA , hvor der findes en lang række fotografer, som har specialiseret sig i at tage disse billeder, hvor kvinden optræder i mere eller mindre afklædt tilstand. På den måde bliver det ofte nogle meget intime billeder, men uden at der tilnærmelsesvis er tale om pornografi. Man kan nærmere sige, at fotografen og bruden i fællesskab forsøger at fremhæve de sider eller den stemning, som bruden ønsker, og det ender ofte med et meget romantisk og måske erotisk portræt.
 
 
om netbryllup.dkannoncør information