tilbage til forsiden aktuelt på netbryllup.dktraditioner og skikkelæsernes siderbrevkassenpolterabendshopping


Bryllupsskikke

Brudens udstyr

Vielsen

 

Det er så yndigt...
Til et bryllup hører en lang række ritualer, skikke, traditioner og symboler. Alle, der har oplevet f.eks. en kirkelig vielse med efterfølgende bryllupsfest ved, at der findes utallige ritualer og traditioner ved en sådan begivenhed.

I manges øjne er det netop disse skikke og traditioner, der gør, at det bliver et "rigtigt bryllup", hvorimod de par, der vælger at blive borgerligt viet, sjældent gør så meget ud af huske alle de enkelte ritualer, symboler og skikke.

Vælg det, der passer til jer
Fælles for et bryllup er dog - uanset om vi taler om kirkebryllup, rådhusbryllup eller registreret partnerskab - at man ofte udvælger nogle af ritualerne og traditionerne og bruger dem i den situation, hvor man føler at de "passer ind".

Medmindre man selvfølgelig er meget overtroisk, er det nok vigtigt, at man ikke føler, at man for alt i verden SKAL gøre dit og gøre dat for at man kan få et perfekt bryllup. Sæt jer i stedet for ned og tænk over, hvad det er, der betyder noget for jer - og vælg så derudfra.
  Foto: Martin Ravn


Vælg ét af de nedenstående link for at læse mere om bryllupsskikke og -traditioner:

Bryllupsskikke
Hvor du bl.a. kan læse om brudevalsen, det at klippe gommens strømper og rive brudens slør, om de forskellige bryllupsdage, om bryllupskagen, om frieriet og forlovelsen, om de forskellige kysseritualer og meget, meget mere. Du kan også få et par tips med på vejen, hvis du skal være toastmaster.

Brudens udstyr
Her finder du artikler om alle de symboler og traditioner, der knytter sig til bruden. Du kan læse om brudekjolen, om brudesløret, om myrter, om at købe sine brudesko for kobbermønter, om strømpebåndet, og om brudebuketten. Samtidig kan du læse om de enkelte blomsters betydning, om din stjernetegns-blomst - og om hvad du kan gøre med brudebuketten efter vielsen.

Vielsen
Hvis du vil vide lidt om vielsens historie, så er det her, du skal klikke dig ind. Du kan også finde artikler om den kirkelige og den borgerlige vielse, om det registrerede partnerskab, og om symbolerne på ægteskabet: vielsesringene!
Rigtig god fornøjelse!
om netbryllup.dkannoncør information